Äldre utgåvor

Har du en cd-skiva som är en äldre utgåva, bör du tänka på följande vid installation av programmet i Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Här finns också programuppdateringar till skivor utgivna av Riksarkivet SVAR.

 

Bouppteckningsregister – Jämtlands län

Gäller skivor köpta före år 2010.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Boupp3 till c:/Databaser/Boupp3.
 • Efter installation måste du manuellt skapa en genväg till programmet. Leta upp programmet där det är installerat, högerklicka på filen Boupp3s.exe, klicka på menyvalet "Skicka till" och därefter menyvalet "Skrivbord (skapa genväg)".
   

Bouppteckningsregister – Södermanlands län

Gäller skivor köpta före år 2014.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Bouppreg2 till c:/Databaser/Bouppreg2.
   

Bouppteckningsregister – Uppsala län och delar av Stockholms län

Gäller skivor köpta före år 2014.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Bouppreg1 till c:/Databaser/Bouppreg1.
   

By- och gårdsregister – Blekinge län

Gäller skivor köpta före år 2014.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/byreg1 till c:/Databaser/byreg1.
   

By- och gårdsregister – Hallands län

Gäller skivor köpta före år 2014.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/byreg2 till c:/Databaser/byreg2.
   

Grill

Gäller skivor köpta före år 2010.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Grill till c:/Databaser/Grill.
 • Efter installation måste du manuellt skapa en genväg till programmet. Leta upp programmet där det är installerat, högerklicka på filen grl2005.exe, klicka på menyvalet "Skicka till" och därefter menyvalet "Skrivbord (skapa genväg)".
   

Ministerialregister – Jämtlands län

Gäller skivor köpta före år 2010.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Min1 till c:/Databaser/Min1.
 • Efter installation måste du manuellt skapa en genväg till programmet. Leta upp programmet där det är installerat, högerklicka på filen min01.exe, klicka på menyvalet "Skicka till" och därefter menyvalet "Skrivbord (skapa genväg)".
   

Rosenberg

Gäller skivor köpta före år 2011.
 • Ändra mappen där programmet ska installeras från c:/Program/Rosenberg till c:/Databaser/Rosenberg.
 • Efter installation måste du manuellt skapa en genväg till programmet. Leta upp programmet där det är installerat, högerklicka på filen rbg2004.exe, klicka på menyvalet "Skicka till" och därefter menyvalet "Skrivbord (skapa genväg)".

Uppdatering 1 mars 2005, gäller för version 1.0.
I databasen hade det kommit in felaktiga tecken i samband med en konvertering. Databasen är dessutom rättad och ytterligare kompletterad med ett antal saknade poster. Därför rekommenderas att installera uppdateringen som du hittar här nedan för 800x600 respektive 1024x768 beroende på vilken skärmupplösning du använder. Ladda ner eller kör programmet direkt så letar det upp själv var på hårddisken du installerat sökprogrammet och gör uppgraderingen automatiskt.

Efter uppgraderingen ska versionsnumret vara 1.1. För att kontrollera vilket versionsnummer du har starta programmet, klicka på knappen Hjälp. Ett nytt fönster öppnas, välj Hjälp i vänsterspalten och klicka sedan Om cd-skivan så ser du vilken version du för närvarande har installerad. Har ditt program redan versionsnummer 1.1 eller högre behöver denna uppdatering inte göras.

Hämta uppdatering för 800x600 Rosen-800-11.exe (8,6 MB)

Hämta uppdatering för 1024x768 Rosen-1024-11.exe (8,6 MB)

 

Sveriges befolkning 1890

Uppdatering 18 december 2003, gäller för version 1.03 och lägre.

Utskrift av alla personer i ett hushåll fungerar inte om urvalet är litet. Urklipp av tabellen ger en underlig presentation. Programmet hänger sig om det sökta efter- eller förnamnet innehåller ÿ (med prickar). Vid sökning på födelseland för barn får man ingen träff. Dessutom har urklipp av hushåll införts som ny funktion. Därför rekommenderas att installera uppdateringen som du hittar här nedan. Ladda ner eller kör programmet direkt så letar det upp själv var på hårddisken du installerat sökprogrammet och gör uppgraderingen automatiskt.

Efter uppgraderingen ska versionsnumret vara 1.04. För att kontrollera vilket versionsnummer du har starta programmet, klicka på knappen OM så ser du vilken version som du för närvarande har installerad.Har ditt program redan versionsnummer 1.04 eller högre behöver denna uppdatering inte göras.

Hämta uppdatering bef1890104.exe (544 kb)

 

Sveriges befolkning 1900

Uppdatering 2 oktober 2006, gäller för version 1.01 och lägre.

Utskrift av alla personer i ett hushåll fungerade inte om urvalet är litet. Boende i församlingen Hammar i Örebro län hade hamnat under en annan församling. Sökning på barn med hjälp av uppgifter om föräldrar och syskon fungerade inte alltid. Därför rekommenderas att installera uppdateringen som du hittar här nedan. Ladda ner eller kör programmet direkt så letar det själv upp var på hårddisken du installerat sökprogrammet och gör uppgraderingen automatiskt.

Efter uppgraderingen ska versionsnumret vara 1.02. För att kontrollera vilket versionsnummer du har, starta programmet, klicka på knappen OM så ser du vilken version som du för närvarande har installerad. Har ditt program redan versionsnummer 1.02 eller högre behöver denna uppdatering inte göras.

Hämta uppdatering bef1900102.exe (29,7 MB)

 

Sveriges befolkning 1990

Uppdatering 21 januari 2011, gäller för version 1.0.

I plocklistorna för födelse- och boendeförsamlingar föll länstillhörigheten bort. Den är viktig där det finns flera församlingar med samma namn. Därför rekommenderas att installera uppdateringen som du hittar här nedan. Ladda ner eller kör programmet direkt så letar det själv upp var på hårddisken du installerat sökprogrammet och gör uppgraderingen automatiskt.

Efter uppgraderingen ska versionsnumret vara 1.01. För att kontrollera vilket versionsnummer du har starta programmet, klicka på knappen OM så ser du vilken version som du för närvarande har installerad. Har ditt program redan versionsnummer 1.01 eller högre behöver denna uppdatering inte göras.

Hämta uppdatering Bef1990-101.exe (23,5 MB)

 
Riksarkivet
Fyrverkarbacken 13
Box 12541
102 29 STOCKHOLM

riksarkivet.se
sok.riksarkivet.se
Shop online
Contact us
Säker betalning
Beställ nyhetsbrev
för att få erbjudanden och nyheter från Digitala forskarsalen och webbutiken direkt till din e-post.